ACASA Reduceri maaaari PROMOTII DESPRE NOI
Cautare:  
 

LibrariaAtlas.ro » Amintiri din copilarie. Povesti. Povestiri-Tana

Amintiri din copilarie. Povesti. Povestiri-Tana

  Autori: Ion Creanga

Editura: TANA

Pretul de lista:

Pretul nostru:

Economisesti:

10.00 Ron

8.00 Ron

2.00 Ron (20%)

Produs indisponibil

Descriere

„Ceea ce uimeste si seduce cu precadere in Amintiri din copilarie este puterea privirii de a calatori nestingherit, incoace si-ncolo, in acest univers launtric, fie evocand poznele lui Nica de parca ar fi vazute chiar cu ochii copilului de odinioara, fie alunecand, in treacat, peste melancoliile scriitorului adult.

Povestile lui Creanga sunt delectabile deopotriva pentru copii si pentru adulti. Insa numai cei din urma le pot gusta pe deplin savoarea. Creanga pare a nu-si fi batut capul sa inventeze povesti: avea destul material la indemana ca sa mai fie nevoie de asa ceva. Cat datoreaza el creatiei folclorice anonime si cat ii este aceasta tributara dupa publicarea povestilor si absorbtia – sau reintoarcerea – acestora in circuitul oralitatii e o chestiune ce poate interesa migaloase cercetari erudite. Farmecul povestilor lui Creanga nu sta in inventie – cel mult, aici si-a spus cuvantul selectia facuta de scriitor dintr-un inventar disponibil atat de bogat. Ceea ce atrage si cucereste, in primul rand, e «punerea in scena» – nemaivorbind de darul rostirii plastice, suculente, atat de mult comentat si analizat.“ - Liviu Papadima
Detalii tehnice

Coperta: Catalin Nedelcu

Anul aparitiei: 2013

Nr. pagini: 238

Format: 13x20 cm

ISBN: 978-973-1858-54-8

Opinii

Nu exista nici o opinie despre Amintiri din copilarie. Povesti. Povestiri-Tana. Fii primul care isi spune parerea despre aceasta carte!Nume:

Opinia:

Nota: Slaba Foarte buna