Ardealul pamant romanesc

Ardealul pamant romanesc
-20%
Preț: 20,00 lei
25,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-973-1902-94-4
Anul publicării: 2013
Pagini: 315
Format: 14x20 cm
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Cuvant inainte,
Peste putin timp va apare in Elvetia, in limba franceza, lucrarea mea intitulata: Le probleme transylvain vu par un americain avand ca subtitlu: La Transylvaine terre roumaine.
Cartea de fata este traducerea in limba romana a ultimelor doua parti din acea lucrare.
Prima parte, in care ma ocup de Transilvania inainte de navalirea ungurilor si in care expun, pe baza celor mai noui certcetari si descoperiri, teoria continuitatii daco-romane pe teritoriul Transilvaniei, apare astfel numai in editia franceza.
Tin sa precizez ca lucrarea a fost terminata inainte de evenimentele din 23 August 1944. Climatul politic al vremii in care ea a fost scrisa nu m-a impiedicat insa, sa dezvalui opiniei publice din Occident aspectul real a asa numitului arbitraj de la Viena, act arbitrar, inechitabil si apolitic, impus de violenta de cei doi comparsi: Ducele si Fuehrerul, cari au crezut ca Europa culturei milenare a cazut atat de jos incat destinele ei pot fi scrise de doi aventurieri, erijati in conducatori.
Dictatele impuse de dictatori au avut dintotdeauna soarta fauritorilor lor. Nimic nu se poate cladi intr-adevar pe violenta, dupa cum nimic nu se poate cladi pe nisip: nici dictaturi si nici dictate.
Autorul


"Poporul roman este un popor nascut in libertate, trait in libertate si caruia aceasta conditie de libertate ii este elementul primordial si absolut pentru viata."
N. IORGA>br>
"Ungurii duc o politica violenta si oarba fata de nationalitatile supuse Coroanei ungare si in special fata de romani."
Lord ED. FITZMAURICE
fost Ministru al Marii Britanii

Anul publicarii: 2013

Nr. pagini: 315

Dimensiuni: 14x20 cm

ISBN: 978-973-1902-94-4

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Istorie - Cele mai vândute cărți

Created in 0.0143 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.