Arta Commediei dell`Arte

Arta Commediei dell`Arte
-20%
Preț: 25,29 lei
31,61 lei (-19,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Categoria: Diverse

DESCRIERE

Commedia dell`Arta este un gen comic italian ce a cuprins perioada dintre sfarsitul secolului al XVI-lea si sfarsitul secolului XVII-lea, dar ale carui procedee si stil n-au incetat sa intereseze si sa aiba influenta, inclusiv asupra regizorilor contemporani.

Acesta este un teatru in care evolueaza o serie de personaje ce adopta un comportament dezvoltat dupa regulile stricte ale unui cod, dintre care unele sunt mascate, unele poarta o demimasca ce lasa gura vizibila (Arlechino), iar altele nu au masca, precum junii primi sau indragostitii. Caracteristica "Commediei dell`Arte" este de a fi un teatru de improvizatie: pornind de la o simpla cavana (poveste, scenariu), comediantii improvizeaza, adica mobileaza scenariul cu elemente scenice, cu mici scene sau "lazzi"-uri, toate pregatite bineinteles dinainte. In voia fanteziei si a posibilitatilor lor sau ale publicului, ei se inspira din resursele proprii, dand realizarii lor o varietate, un neprevazut invidiat de artistii contemporani.

Sa luam din acest izvor de apa vie un picur de roua spre a o pulveriza atent peste petalele sangerii ale trandafirilor culturii noastre actuale!

Conf. univ. dr. George V. Grigore

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0162 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.