E bine sa spui ,,Nu"-It's ok to say ,,No"

E bine sa spui ,,Nu'-It's ok to say ,,No'
-20%

DESCRIERE

EDITIE BILINGVA

Ca părinţi responsabili, îi protejăm pe copii învăţându-i regulile de protecţie împotriva apei, a focului şi vehiculelor, între altele. Această carte îi va învăţa pe copii cea mai importantă lecţie: a protecţiei corporale.
Lecţia esenţială din această carte educativă este aceea că un copil poate spune NU chiar şi unui adult, în special în situaţii în care adultul este străin, sau cineva care face copilul să se simtă straniu. Este foarte important, totuşi, pentru dumneavoastră ca părinţi să vă asiguraţi să nu creadă copilul că este responsabilitatea lui să se protejeze; el trebuie să înţeleagă faptul că este datoria dumneavoastră să îl protejaţi şi că faceţi tot posibilul să îi asiguraţi securitatea. Datoria copiilor este să asculte ce le spuneţi şi să vorbească cu dumneavoastră despre lucrurile care îi preocupă.
Este recomandabil ca, parcurgând cartea, să alegeţi un loc şi un moment astfel încât să vă simţiţi cu toţii confortabil şi să nu fiţi întrerupţi. Astfel, copilul poate asimila ceea ce îi spuneţi fără prea mare nelinişte. Continuaţi atât timp cât copilul este interesat. Aveţi în vedere faptul că copilul trebuie să se simtă puţin neliniştit, pentru a lua în serios ceea ce îi spuneţi. Vor fi probabil multe întrebări în timp ce parcurgeţi cartea, şi aceasta este şansa de a clarifica orice amănunt pe care copilul nu îl înţelege. De exemplu, asiguraţi-vă că copilul înţelege ce înseamnă “părţi intime”. Multe familii folosesc termeni diferiţi, şi ar trebui să uzaţi de termenii cu care copilul dumneavoastră este familiarizat.
Parcurgând această carte, împreună cu copilul, va trebui să acordaţi timpul necesar întrebărilor pe care le-aţi putea primi. Dacă vă simţiţi incomodat şi stânjenit, alegeţi o altă persoană care să răspundă întrebărilor puse de copil, în faţa căreia copilul se simte mai confortabil.
Mai presus de orice, copilul trebuie să primească răspunsurile şi informaţia ce îl pot ajuta să se descurce într-o situaţie periculoasă. Această carte nu are scopul de a speria, ci de a educa. Copiii ar trebui să înveţe din această carte să evite situaţiile periculoase şi să spună părinţilor dacă ceva nu este în regulă. În schimb, adulţii trebuie să înveţe să-i asculte şi să dea copiilor libertatea de a spune.
Dr. Regina Pally

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0150 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.