Cresterea si ingrijirea cailor
15,20 lei
19,00 lei (-20%)

Cresterea si ingrijirea cailor

Cresterea si ingrijirea cailor
-20%
Preț: 15,20 lei
19,00 lei (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-1822-82-2
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 269
Format: 13x20 cm
Categoria: Animale

DESCRIERE

Aceasta carte ii pune cititorului la dispozitie informatii solide despre comportamentul natural al calului si despre conditiile practice privind hranirea si cresterea calului, cu solutii adaptate nevoilor animalului si utile din punct de vedere economic.

In partea 1, Comportamentul calului, se explica bazele filogenetice si etologice si, bazat pe acestea, se trag concluzii privind procesele de intretinere conform nevoilor animalului. incluse sunt toate domeniile functionale si cererile comportamentale, ca de exemplu comportamentul de alimentare, miscare excretare, confort sau explorare, precum si relatia iapa-manz si comportamentul interactiv in herghelie.Prin prezentarea tulburarilor comportamentale se previn dezvoltari negative in cadrul adaposturilor.

In partea 2, Moduri de intretinere si constructia instalatiilor de calarit se prezinta modurile de intretinere cu planurile privind alocarea spatiului pentru intretinerea individuala sau in grup si se dau referinte practice pentru constructia grajdului pentru cai si a instalatiilor pentru calarit. Se discuta planificarea, directivele privind reglementarile in constructii pentru aprobare si executare, materialele si modurile de constructii. Suplimentar, se arata cum se aplica tehnologii eficiente pentru economisirea de munca si timp pentru toate domeniile de lucru, si se face o prezentare generala asupra necesarului de munca si de investitie.

Partea 3 se ocupa cu hranirea calului.Intai se prezinta bazele anatomice si nutritive, potentialul de furaje accesibile si daca pot fi utilizate. Pentru nevoile diferite ale cailor de sport si de reproductie, se discuta modelarea practica a portiilor si se dau referinte privind igiena hranei si prezentarea acesteia. In final, se atrage atentia la riscuri de sanatate din cauza greselilor de alimentare.

Traducere: Irina Scheusan

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0102 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.