ACASA Reduceri maaaari PROMOTII DESPRE NOI
Cautare:  
 

LibrariaAtlas.ro » Literatura » Biografii, memorii, jurnale » Cum am devenit huligan

Cum am devenit huligan

  Autori: Mihail Sebastian

Editura: CARTEX 2000

Pretul de lista:

Pretul nostru:

Economisesti:

12.00 Ron

9.60 Ron

2.40 Ron (20%)


Descriere

Corurile, marsul in cadenta si simbolurile vagi, aceste betii psihologice, sunt materia prima a oricarei dictaturi. Ca sunt dezonorante sau nu, putin intereseaza. Ele sunt eficace, si asta e de ajuns. Exista un singur dusman care le poate sta impotriva: spritul critic. De aceea, orice dictatura, fascista sau comunista, debuteaza prin suprimarea lui...
Noaptea de chef va trece insa, si in zori va veni dezgustul. Noptile de chef tin uneori foarte mult in istorie: ani si decenii, daca nu vecuri. La sfarsitul lor, dezgustul insa vine fara gres.
Marxismul si fascismul pot cuprinde o suta de adevaruri politice si economice decisive, dar amandoua pornesc de la o groaznica ignorare a omului. Este si in marxism, si in fascism o lipsa de viata si un abuz de scheme care le face din capul locului artificiale. Acest lucru se va razbuna astazi sau peste o suta de ani, dar se va razbuna. [...] Se circula greu astazi prin lumea ideilor, fara uniforma. Spiritul critic n-a avut niciodata uniforma. E un civil.
Mihail Sebastian

Opinii

Nu exista nici o opinie despre Cum am devenit huligan. Fii primul care isi spune parerea despre aceasta carte!Nume:

Opinia:

Nota: Slaba Foarte buna