Mic dictionar explicativ pentru elevi

Mic dictionar explicativ pentru elevi
-20%
Preț: 14,40 lei
18,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Prezentul dictionar explicativ se adreseaza elevilor din clasele V-XII si a fost conceput ca un instrument de lucru util celor care vor sa aprofundeze studiul limbii romane. Inventarul lexical inclus in lucrarea de fata contine cele mai frecvente cuvinte din manualele scolare (in special neologisme) si din lucrarile care fac parte din bibliografia obligatorie consultata de elevi in decursul celor patru ani de gimnaziu in vederea participarii la tezele cu subiect unic si la diferite concursuri scolare. Pentru intocmirea inventarului lexical am avut in vederea o serie de manuale scolare pentru clasele V-VIII aprobate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, Dictionarul explicativ al limbii romane (DEX), Dictionarul limbii romane (DA si DLR), Micul dictionar Academic (MDA, vol. I-IV), Dictionarul de neologisme editia a III-a, Noul Dictionar de neologisme.
Fiecare articol de dictionar cuprinde urmatoarele informatii: cuvantul-titlu, clasa morfologica, explicarea sensului / sensurilor inregistrate in dictionarele consultate, ultima sectiune fiind consacrata etimologiei.
Avand in vedere scopul lucrarii, acela de a-i ajuta pe elevi sa parcurga cat mai usor si sa stapaneasca materia inclusa in bibliografia obligatorie a aceastei discipline, am considerat extrem de utila includerea unui numar cat mai mare de cuvinte in dictionar.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0145 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.