ACASA Reduceri maaaari PROMOTII DESPRE NOI
Cautare:  
 

LibrariaAtlas.ro » Carte scolara » Limba romana / Gramatica » Dictionar de paronime-SN

Dictionar de paronime-SN

  Autori: Elena Cracea

Editura: STEAUA NORDULUI

Pretul de lista:

Pretul nostru:

Economisesti:

8.20 Ron

6.56 Ron

1.64 Ron (20%)


Descriere

Dicţionarul de paronime confirmă şi ilustrează bogăţia de paronime a lexicului romānesc şi vine īn ajutorul elevilor şi al celor care doresc să īnveţe limba romānă. Paronimele sunt cuvinte ce pot fi uşor confundate şi de aceea un astfel de dicţionar este util pentru a le diferenţia. Fiecare termen este explicat printr-o definiţie clară, īntr-un limbaj adecvat, pe īnţelesul tuturor. O prezentare succintă a paronimelor va arăta importanţa cunoaşterii lor pentru o mai bună utilizare a limbii romāne.
Paronimele sunt cuvinte asemănătoare ca formă, dar diferite ca sens. Īn mare parte, acestea reprezintă īmprumuturi neologice, care īn limbile de provenienţă au aceleaşi statut de paronime: fr. emigration/immigration. Multe cuvinte sunt considerate paronime, dar ele fac parte din familia de cuvinte a aceluiaşi termen. Un dicţionar de paronime este util pentru evitarea confuziei şi īmbogăţirea substanţială a vocabularului. Cāteva exemple de perechi paronimice vor demonstra veridicitatea celor menţionate mai sus: abjudeca/adjudeca; adapta/adopta; aferent/eferent; arbitral/arbitrar; conjectură/conjunctură etc.
Dicţionarul este īnsoţit de Indicele paronimelor, īn ordine alfabetică, pentru a facilita găsirea perechilor de paronime.

Opinii

Nu exista nici o opinie despre Dictionar de paronime-SN. Fii primul care isi spune parerea despre aceasta carte!Nume:

Opinia:

Nota: Slaba Foarte buna