Dictionar de paronime-SN
6,15 lei
8,20 lei (-25%)

Dictionar de paronime-SN

DESCRIERE

Dicţionarul de paronime confirmă şi ilustrează bogăţia de paronime a lexicului românesc şi vine în ajutorul elevilor şi al celor care doresc să înveţe limba română. Paronimele sunt cuvinte ce pot fi uşor confundate şi de aceea un astfel de dicţionar este util pentru a le diferenţia. Fiecare termen este explicat printr-o definiţie clară, într-un limbaj adecvat, pe înţelesul tuturor. O prezentare succintă a paronimelor va arăta importanţa cunoaşterii lor pentru o mai bună utilizare a limbii române.
Paronimele sunt cuvinte asemănătoare ca formă, dar diferite ca sens. În mare parte, acestea reprezintă împrumuturi neologice, care în limbile de provenienţă au aceleaşi statut de paronime: fr. emigration/immigration. Multe cuvinte sunt considerate paronime, dar ele fac parte din familia de cuvinte a aceluiaşi termen. Un dicţionar de paronime este util pentru evitarea confuziei şi îmbogăţirea substanţială a vocabularului. Câteva exemple de perechi paronimice vor demonstra veridicitatea celor menţionate mai sus: abjudeca/adjudeca; adapta/adopta; aferent/eferent; arbitral/arbitrar; conjectură/conjunctură etc.
Dicţionarul este însoţit de Indicele paronimelor, în ordine alfabetică, pentru a facilita găsirea perechilor de paronime.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

6,15 lei
8,20 lei (-25%)
6,15 lei
8,20 lei (-25%)
7,16 lei
9,54 lei (-24,95%)
Created in 0.0159 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.