ACASA Reduceri maaaari PROMOTII DESPRE NOI
Cautare:  
 

LibrariaAtlas.ro » Dictionar roman-german

Dictionar roman-german

  Autori: Mihai Anutei

Editura: BLASSCO

Pretul de lista:

Pretul nostru:

Economisesti:

180.00 Ron

162.00 Ron

18.00 Ron (10%)

Produs indisponibil

Descriere

Un „Dictionar roman — german" de volumul si structura celui de fata satisface o veche cerinta lexicografica.
Cele aproximativ 60000 de cuvinte-titlu romanesti si corespondentele lor in limba germana evidentiaza limbajul colocvial, social-politic, economic, tehnico-stiintific, cultural-artistic si sportiv folosit curent in activitati profesionale, contacte, relatii, actiuni si imprejurari cotidiene. Sunt incluse si cuvinte regionale, invechite sau arhaice care se intalnesc in lectura operelor clasice ale celor doua literaturi.
Pentru a indica integral structurile morfologice flexionare, la inceputul dictionarului este prezentata o sinteza functionala a paradigmelor de declinare si conjugare in limba romana, in care fiecare cuvant-titlu isi gaseste practic modelul de flexiune proprie.
Dictionarul prezinta vocabularul modern si contemporan al celor doua limbi, romana si germana, in locutiuni, sintagme, proverbe, zicatori, maxime si expresii idiomatice care acopera o larga gama stilistica (limbaj literar, elevat, familiar, popular, regional, ar.gotic, livresc etc.), realizand astfel o stransa legatura intre sintaxa si semantica.
Intelegerea exacta a sensurilor cuvantului-titlu si alegerea celui cautat este inlesnita prin prezentarea unor sinonime romanesti, iar traducerea in limba germana prezinta, de regula, mai multe variante stilistice si particularitati lingvistice specifice spatiilor de limba germana care cuprind Austria si Elvetia.
Prin bogatia stratificarii si a variantelor stilistice, a constructiilor frazeologice a expresiilor idiomatice, dictionarul este, in primul rand un ghid util traducatorilor, dar in acelasi timp, si un mijloc auxiliar important pentru realizarea unui invatamant modern de limbi straine.

Opinii

Nu exista nici o opinie despre Dictionar roman-german. Fii primul care isi spune parerea despre aceasta carte!Nume:

Opinia:

Nota: Slaba Foarte buna