Erosul inaltator. Puterea trasformatoare de viata a Sexualitatii

Erosul inaltator. Puterea trasformatoare de viata a Sexualitatii
-20%
Preț: 38,40 lei
48,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-93245-2-3
Anul publicării: 2013
Pagini: 360
Format: 16,50x23,50 cm .
Categoria: Sex si dragoste

DESCRIERE

„In experienta mea de 25 de ani ca terapeut am observat ca intotdeauna - cea mai mare nefericire personala se datoreaza esecului de a integra aspectele sexuale, spirituale si emotionale ale naturii umane. Dar in ultimii cincizeci de ani, caile ezoterice stravechi de spiritualizare a impulsurilor erotice au migrat din est catre vest. Vedele afirma ca, atunci cand intunericul creste, cand confuzia umana atinge apogeul si dreptatea este in declin, adevarul se incarneaza pentru a aduce lumina in lume. Lotusii de aur ai cunoasterii despre sexualitatea sacra infloresc acum in emisfera vestica a inconstientului colectiv. Imbratisand practicile sexuale ce au trecut proba timpului in orient si adaptandu-le nevoilor de transformare ale secolului XXI, barbatii si femeile din intreaga lume experimenteaza direct extazul sexual si spiritual, ca aspecte ale unuia si aceluiasi lucru. John Maxwell Taylor a practicat metodele sexuale taoiste si tantrice de transformare a constiintei timp de peste 25 de ani. In laboratorul experientei sale personale, a reusit sa-i uneasca pe Psyche si Eros, o casatorie pe care Carl Jung o recunostea ca rezultat al unui proces interior alchimic.

La fel ca in cazul oricarei miscari noi, cei care nu sunt capabili sa imbratiseze paradigma schimbata vor rezista obligatoriu acestei revolutii sexuale. De asemenea, exista un grad de confuzie in termeni, ideologii si cele mai bune moduri de expresie pentru cei care o imbratiseaza. Carti intregi au fost scrise pentru de descrie o anumita abordare sexuala sau serii de tehnici ce pretindeau ca induc acest Eldorado al orgasmelor. De la un timp, a aparut nevoia de a exista o carte care sa ofere o imagine de ansamblu despre miscarea globala revolutionara si extraordinara catre sexualitatea sacra, care sa-i atraga atat pe incepatori, cat si pe cei care sunt deja familiari cu tantrismul si alte practici sexuale ezoterice.

Asocierea autorului cu C. G. Jung, ca scriitor al piesei despre care am vorbit mai sus si ca actor, probabil ca l-a ajutat sa-si impregneze scrierile cu o intensitate psihologica pe care multi o vor gasi convingatoare si introspectiva. Aici veti gasi, probabil pentru prima oara, greutatea experientei personale in practicile sexuale orientale, amestecata cu aplicarea practica a teoriei jungiene despre anima si animus, referitoare la natura duala a barbatului si a femeii. Adaugati la aceasta ceea ce autorul a implementat in viata sa din invataturile maestrului Mantak Chia despre transmutarea energiei in constiinta, si veti vedea estul intalnindu-se cu vestul intr-un mod practic - teoria incarcata cu aplicarea ei in lumea reala. Apoi, mai exista si o multime de lucruri pe care Taylor le-a inteles si le-a spicuit din viata si opera lui Gurdjieff, ale carui invataturi se refera la relatia dintre energia sexuala si univers, evolutia acestei planete si destinul umanitatii. Suntem pur si simplu destinati sa fim mecanisme de cautare a placerii sau dorinta noastra de a ne contopi cu o alta fiinta in extazul iubirii are un scop mai inalt?

Cand a fost fortat sa dea un nume invataturii sale, Gurdjieff a declarat ca aceasta este «crestinism ezoteric», contrapartea interioara sau calea adevarului din crestinism, care a supravietuit in lume secol dupa secol, in pofida concentrarii asupra ritualurilor exterioare si asupra dogmelor adusa de mostenirea lui Christos in occident. Dar daca esenta crestinismului are legatura cu iubirea romantica si cu dorinta inimilor si a sufletelor de a-si impleti in mod intim vietile cu cele ale altor fiinte umane? Atunci putem de asemenea sa consideram ca impulsurile sexuale, in esenta lor, reprezinta expresia divinitatii noastre innascute. Punandu-i pe Eros si Psyche impreuna, ne putem elibera pentru a ascensiona din adancurile confuziei inconstiente despre sex si religie catre inaltimile perceptiei spirituale, prin experienta directa a iubirii divine extatice. Daca iubirea este sursa a tot ceea ce exista si trebuie sa o cautam in noi insine si in alte fiinte, atunci e evident ca Eros si Psyche, barbatii si femeile, au nevoie unii de altii. Erosul inaltator va va purta intr-o calatorie extraordinara catre viitorul iubirii in lumea occidentala. Aceasta este o lucrare de baza care apare la timp pentru a prezenta viziunea eliberatoare a ascensiunii personale si colective intr-o noua era a constiintei superioare, prin mariajul dintre iubirea romantica si sexualitatea iluminatoare.“ - Linda E. Savage

Traducere: Elena Luisa Neag

Anul publicarii: 2013

Nr. pagini: 360

Dimensiuni: 16,50x23,50 cm .

ISBN: 978-606-93245-2-3

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0197 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.