Fauritorul de mituri. Pavel si nascocirea crestinismului

Fauritorul de mituri. Pavel si nascocirea crestinismului
-20%
Preț: 36,00 lei
45,00 lei (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-83-917469-7-4
Anul publicării: 2013
Pagini: 225
Format: 17x24 cm
Categoria: Diverse

DESCRIERE

Hyam Maccoby (1924-2004) a fost unul dintre cei mai recunoscuti filologi ai Talmudului, un cunoscator eminent al istoriei antice si, la sfarsitul carierei sale, profesor de iudaistica la Universitatea din Leeds. Dintre numeroasele sale carti, care se ocupa cu nasterea si dezvoltarea miturilor centrale apusene, >The Sacred Executioner< ( despre istoria sacrificiilor umane si urmarile lor) si >Revolution in Judaea< (reconstructia Iisus-ului istoric si participarea lui la lupta evreilor pentru libertate), au aparut - la fel ca si opera de fata - si in limba germana; ultimele doua au aparut si in limba poloneza. maccoby este si autorul piesei de teatru >Judaism on Trial - Jewish - Christian Disputations in the Middle Ages<, o critica a crestinismului, piesa mult jucata in spatiul anglo-saxon, insa masiv boicotata sau denaturata in Europa continentala.

Cartea: Nu Iisus, care a fost omorat brutal in rezistenta impotriva ocupantului roman, si care nu intentiona sa aduca nici un fel de innoiri religioase sau mitice, ci Pavel, legat numai superficial de iudaism, era creatorul crestinismului - nu numai organizatoric ci, in primul rand, in ceea ce priveste continutul. Prin faptul ca atribuia in mod fals executarii unui luptator din rezistenta, motivat si religios, o dimensiune metafizic-cosmica si , pentru aceasta, combina pentru prima data, intr-un fel exploziv, elemente gnostice cu elemente mistero-religioase, el a creat poate cel mai eficient mit al tuturor timpurilor.

Traducere: Claudiu Dobrin

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0188 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.