ACASA Reduceri maaaari PROMOTII DESPRE NOI
Cautare:  
 

LibrariaAtlas.ro » Religie si Spiritualitate » Diverse » Fauritorul de mituri. Pavel si nascocirea crestinismului

Fauritorul de mituri. Pavel si nascocirea crestinismului

  Autori: Hyam Maccoby

Editura: AHRIMAN-International

Pretul de lista:

Pretul nostru:

Economisesti:

45.00 Ron

36.00 Ron

9.00 Ron (20%)


Descriere

Hyam Maccoby (1924-2004) a fost unul dintre cei mai recunoscuti filologi ai Talmudului, un cunoscator eminent al istoriei antice si, la sfarsitul carierei sale, profesor de iudaistica la Universitatea din Leeds. Dintre numeroasele sale carti, care se ocupa cu nasterea si dezvoltarea miturilor centrale apusene, >The Sacred Executioner< ( despre istoria sacrificiilor umane si urmarile lor) si >Revolution in Judaea< (reconstructia Iisus-ului istoric si participarea lui la lupta evreilor pentru libertate), au aparut - la fel ca si opera de fata - si in limba germana; ultimele doua au aparut si in limba poloneza. maccoby este si autorul piesei de teatru >Judaism on Trial - Jewish - Christian Disputations in the Middle Ages<, o critica a crestinismului, piesa mult jucata in spatiul anglo-saxon, insa masiv boicotata sau denaturata in Europa continentala.

Cartea: Nu Iisus, care a fost omorat brutal in rezistenta impotriva ocupantului roman, si care nu intentiona sa aduca nici un fel de innoiri religioase sau mitice, ci Pavel, legat numai superficial de iudaism, era creatorul crestinismului - nu numai organizatoric ci, in primul rand, in ceea ce priveste continutul. Prin faptul ca atribuia in mod fals executarii unui luptator din rezistenta, motivat si religios, o dimensiune metafizic-cosmica si , pentru aceasta, combina pentru prima data, intr-un fel exploziv, elemente gnostice cu elemente mistero-religioase, el a creat poate cel mai eficient mit al tuturor timpurilor.
Detalii tehnice

Traducere: Claudiu Dobrin

Anul aparitiei: 2013

Nr. pagini: 225

Format: 17x24 cm

ISBN: 978-83-917469-7-4

Opinii

Nu exista nici o opinie despre Fauritorul de mituri. Pavel si nascocirea crestinismului. Fii primul care isi spune parerea despre aceasta carte!Nume:

Opinia:

Nota: Slaba Foarte buna