Ionita Tunsu - un haiduc de Bucuresti

Ionita Tunsu - un haiduc de Bucuresti
-20%
Preț: 30,40 lei
38,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Categoria: Benzi desenate

DESCRIERE

De peste 200 de ani haiducii au intrat in imaginarul colectiv roman: cine nu a auzit de Iancu Jianu, Pintea Viteazu, Toma Alimos, Miu Haiducu, devenite - in timp - mai intai personaje de balada si de legenda, iar ulterior de romane, piese de teatru, filme si benzi desenate?

Tocmai de aceea, autorii acestui album au decis sa reinvie, strict pentru placerea dumneavoastra, a cititorilor, aceste mici bijuterii grafice, un alt haiduc, pe Ionita Tunsu, aproape necunoscut cititorilor de azi, dar la fel de viteaz si faimos in epoca sa. Ca dovada, la aproape 30 de ani de la moartea sa, mai precis la 6 mai 1895, marele actor Matei Millo l-a intruchipat pe scena Teatrului National, intr-un vodevil in doua acte, Tunsu Haiduku.

Iar in anul de gratie 2013, maestrul Puiu Manu si Marius Lestaru il nemuresc pentru alti poate o suta de ani, facandu-l protagonistul acestui trepidant roman (grafic) de capa si spada in care actiunea, dramatismul si romantismul se imbina perfect cu iubirea, prietenia si tradarea.

Albumul Ionita Tunsu, haiduc de Bucuresti este o "poveste in imagini" unica, in care domnul Puiu Manu ilustreaza magistral un scenariu bine adus din condei, si nu poate fi lasat din mana pana nu se termina de citit si ultima caseta. Reprezinta un adevarat model al naratiunii sub forma de banda desenata.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0147 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.