ACASA Reduceri maaaari PROMOTII DESPRE NOI
Cautare:  
 

LibrariaAtlas.ro » Istoria Monarhiei din Romania

Istoria Monarhiei din Romania

  Autori: Mihai Manea, Doru Dumitrescu, Nicolae Dita

Editura: NOMINA

Pretul de lista:

Pretul nostru:

Economisesti:

60.00 Ron

48.00 Ron

12.00 Ron (20%)

Produs indisponibil

Descriere

Istoria Casei Regale a Romaniei este una tumultuoasa, din pricina schimbarilor produse dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial in estul Europei. La fel de incitanta este si istoria recenta, cea de dupa revolutiile din 1989 din Europa Centrala si Rasariteana. Este mai ales interesant modul in care familiile regale din Balcani s-au raportat la puterea instalata dupa caderea Cortinei de Fier.
Modelul clasic al monarhiei europene este cel din Marea Britanie, iar succesul Casei Regale britanice in istoria contemporana relevat de domnia Reginei Elisabeta a II-a s-a datorat neutralitatii politice, dar si acomodarii la realitatile epocii actuale. Istoria familiei regale si a monarhiei din Romania trebuie inteleasa, asadar, nu numai in context romanesc, dar vazuta si din perspectiva caselor regale europene.
Istoria regalitatii, ca materie de studiu, este bine-venita, reprezentand un capitol important al istoriei nationale, de afirmare a valorilor Romaniei moderne.
Dr. Diana Mandache

Monarhia in Romania are o durata suficienta (1866 - 1948) pentru a pune in valoare un manunchi de idei politice, economice, sociale, culturale care la un moment dat domina istoria unui popor (epoca modernizarii Romaniei).
Avem, asadar, o istorie a Romaniei, privita prin istoria monarhiei. Autorii volumului, cunoscuti profesori de istorie, ofera astfel cititorilor un manual util si documentat.
Prof. univ. dr. Ion Bulei

Opinii

Nu exista nici o opinie despre Istoria Monarhiei din Romania. Fii primul care isi spune parerea despre aceasta carte!Nume:

Opinia:

Nota: Slaba Foarte buna