ACASA Reduceri maaaari PROMOTII DESPRE NOI
Cautare:  
 

LibrariaAtlas.ro » Cum iubesti un copil. Dreptul copilului la respect Ed. a 2-a

Cum iubesti un copil. Dreptul copilului la respect Ed. a 2-a

  Autori: Janusz Korczak

Editura: CURTEA VECHE

Pretul de lista:

Pretul nostru:

Economisesti:

49.00 Ron

39.20 Ron

9.80 Ron (20%)

Produs indisponibil

Descriere

Insemnarile unui medic pediatru, pedagog, director de orfelinat

Cum sa-ti cunosti copilul si sa-l lasi sa devina un univers de curiozitate? Cum sa-i dezvolti imaginatia si aptitudinile fara sa-i reprimi nevoia de libertate sau dreptul la propria opinie? Janusz Korczak nu ofera o reteta, ci spune simplu: „Un copil ii este egal unui adult si trebuie tratat cu acelasi respect si aceeasi responsabilitate.“
In volumul a carui noua editie o oferim cititorilor, Korczak propune un concept actual de a creste copii – acela al stabilirii unei relatii de parteneriat intre ei si adulti. Ideile lui se bazeaza pe experienta dobandita de-a lungul catorva decenii in orfelinatele pe care le-a infiintat si coordonat. Devotamentul fata de aceste idei l-a facut sa nu abandoneze micutii din orfelinatul pentru copii evrei unde a lucrat in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, murind alaturi de ei in lagarul nazist de exterminare din Treblinka.
Datorita viziunii sale inovatoare asupra educatiei copiilor, Korczak a devenit unul dintre cei mai importanti reprezentanti ai asa-numitei miscari „noua educatie“. Valorile lui stau la baza Conventiei ONU privind drepturile copilului, adoptata in 1989, iar principiile promovate de el au dus la elaborarea unui nou model educational, care este eficient si astazi.
Detalii tehnice

Traducere: Vasile Moga

Coperta: Necartonata

Anul aparitiei: 2019

Nr. pagini: 456

ISBN: 978-606-44-0326-1

Opinii

Nu exista nici o opinie despre Cum iubesti un copil. Dreptul copilului la respect Ed. a 2-a. Fii primul care isi spune parerea despre aceasta carte!Nume:

Opinia:

Nota: Slaba Foarte buna