ACASA Reduceri maaaari PROMOTII DESPRE NOI
Cautare:  
 

LibrariaAtlas.ro » Literatura » Biografii, memorii, jurnale » Mari Scriitori Romani-Silvius

Mari Scriitori Romani-Silvius

  Autori: Nelistat

Editura: SILVIUS-LIBRIS

Pretul de lista:

Pretul nostru:

Economisesti:

18.00 Ron

14.40 Ron

3.60 Ron (20%)


Descriere

Prezentul volum de medalioane literare semnat de academicianul Mihai Cimpoi e binevenit în peisajul literar basarabean, deoarece mai este acut resimtita lipsa de surse bibliografice referitoare la literatura româna clasica, interbelica si cea contemporana, care, în spatiul interriveran, a început sa intre în normalitate abia în ultimul deceniu al secolului trecut.
Sa nu uitam ca din motive ideologice, clasicii literaturii române erau considerati „burghezi" si „diversionisti", contactul cu opera lor fiind mereu amânat. Grigore Vieru, bunaoara, descopera poezia lui Eminescu târziu, ulterior poetul basarabean nutrind un adevarat cult pentru autorul Luceafarului.
într-un anume fel am putea sustine ca aici se contine explicatia necesitatii permanente de revenire, în spatiul basarabean, la valorile literare românesti, daca raportarea la valori si buna lor cunoastere nu ar constitui chiar conditia sine qua non a oricarui intelectual autentic.
Concepute într-o forma laconica, bazate pe o informatie complexa, microportretele literare, constituie, de fapt, o incursiune sui generis în istoria literaturii române, viziunea reputatului critic si istoric literar având la baza reflectia reînnoita asupra literaturii, tinând cont de noile aparitii editoriale în domeniul criticii si istoriei literare.

Opinii

Nu exista nici o opinie despre Mari Scriitori Romani-Silvius. Fii primul care isi spune parerea despre aceasta carte!Nume:

Opinia:

Nota: Slaba Foarte buna