Popoare turanice parazitare

Popoare turanice parazitare
-20%
Preț: 8,00 lei
10,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Ungurii, Maghiarii sunt un popor turanic. Și Turcii vechi și Tătarii tot Turani au fost; Hunii, Avarii, Cazarii, Pecenegii, Cumanii tot Turani au fost ca și ceilalţi. Ba încă, – spune cu dreptate, într-o broșură foarte puţin citită, dar plină de vederi ingenioase, Renan – și între Evrei cea mai mare parte nu sunt Semiţi, ci Turani; și deci înţelegeţi că eu aveam în fond dreptate când nu știu cine mă acuza pentru că la un proces am declarat solemn că nu sunt antisemit: citisem broșura lui Renan.

E foarte ușor pentru un Turanian viteaz și neastâmpărat să cucerească. Este foarte ușor pentru un an brutal și fără scrupule să-și menţină dominaţia. E imposibil însă pentru un Turanian să creeze o civilizaţie, și nespus de greu pentru el să-și acomodeze măcar sufletul cu o civilizaţie pe care a întâlnit-o și a împrumutat-o.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

17,36 lei
21,70 lei (-20%)
Created in 0.0138 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.