Povestea vietii mele 2 volume Maria, Regina Romaniei

Povestea vietii mele 2 volume Maria, Regina Romaniei
-20%
Preț: 56,00 lei
70,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-639-261-7
Anul publicării: 2018
Pagini: 384, 336

DESCRIERE

Cu ocazia Centenarului Romaniei Mari, Editura For You iti ofera o carte de exceptie, o fresca subiectiva a epocii in care s-a realizat Marea Unire: Povestea vietii mele. Autobiografia Reginei Maria a Romaniei prilejuieste o privire asupra vietii din culisele unor vremuri framantate. Perspectiva autoarei este una privilegiata, a unei printese straine care, casatorita prea devreme prin jocul marilor familii regale, se trezeste captiva intr-un rol si intr-o tara pentru care nu fusese pregatita.

Volumul 1
Nascuta dintr-o Mare Ducesa a Rusiei, Maria Alexandrovna, si din Alfred, Duce de Edinburgh, fiu al ilustrei Regine Victoria a Marii Britanii, Maria/Marie are parte de o copilarie feerica si de o adolescenta neumbrita de griji, fara nicio legatura cu lumea realitatilor sociale, politice si economice ale timpului. Aceasta perioada din viata sa formeaza miezul primului volum al cartii de fata.

Volumul 2
In anii premergatori Marii Uniri din 1918, Principesa Maria ajunsese o femeie frumoasa si plina de viata, despre ale carei farmec si dezinvoltura se vorbea in multe tari.
Amintirile asternute in paginile volumului de fata ne redau o personalitate ce oscileaza dureros intre a-si face datoria fata de tara de adoptie, inclusiv prin a-i oferi „mostenitori”, si impulsurile specifice tineretii, de a trai frumosul in toate manifestarile sale. Aflam, astfel, despre oameni si locuri, despre jocuri politice si viata de familie de la Curtile regale din Europa, precum si despre anevoioasa adaptare a viitoarei regine la stranietatea vietii din Romania.
Personalitatile creionate in aceste pagini nu sunt redate ca „personaje”, ci ca fiinte umane, cu greseli si slabiciuni. Ele sunt zugravite intr-un stil fermecator si puternic evocator, oferindu-i astfel cititorului dimensiuni mai aproape de realitate ale unor personalitati ce au capatat in timp proportii mitice.

Nr. pagini: 384, 336

ISBN: 978-606-639-261-7

Anul publicarii: 2018

Coperta: Brosata

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Biografii, memorii, jurnale - Cele mai vândute cărți

Created in 0.0148 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.