ACASA Reduceri maaaari PROMOTII DESPRE NOI
Cautare:  
 

LibrariaAtlas.ro » Stalpii Tainitei din Muntii Buzaului. Dosarul unei enigme

Stalpii Tainitei din Muntii Buzaului. Dosarul unei enigme

  Autori: Vlad-Ionut Musceleanu

Editura: C.I.D.

Pretul de lista:

Pretul nostru:

Economisesti:

20.00 Ron

16.00 Ron

4.00 Ron (20%)

Produs indisponibil

Carti cumparate alaturi de Stalpii Tainitei din Muntii Buzaului. Dosarul unei enigme

Descriere

”Stâlpii Tainiței: stânci colosale de piatră ce se ridică în formă de coloane în mijlocul pădurii Tainița din comuna Bozioru. Sunt inaccesibile atât omului, cât și animalelor, din această cauză, neștiind nimeni ce este între ele, s-au născut o mulțime de legende relative la dânsele”
- Basil Iorgulescu (1892)

De-a lungul timpului, Stâlpii Tainiței - o formațiune stâncoasă naturală, individualizată în cadrul mai larg al Subcarpaților de Curbură - au trezit pasiuni și au stârnit patimi. Fie misterul locației eluzive, fie legendele la fel de eterate, au înfierbântat imaginația și au dat naștere unor îndelungate și lungi căutări. Prezenta lucrare are rolul bine definit de a restabili faptele în detrimentul imaginației, de a etala și analiza tot ce se știe concret, public sau nu, despre Stâlpii Tainiței și de a trage unele concluzii privind resorturile psihologice ale relației manipulator vs. masa de amagiți.
Veți găsi aici o abordare pluri-disciplinară care îmbină istoria, arhivistica, geografia, cartografia, etnografia, analiza de text și a datelor și sinteza unificatoare. S-a evitat discursul academic rece, impersonal și adesea folosit doar pentru a epata, dar nu s-a abdicat de la rigoarea argumentației și referențierea ”la sânge” a datelor primare.

Opinii

Nu exista nici o opinie despre Stalpii Tainitei din Muntii Buzaului. Dosarul unei enigme. Fii primul care isi spune parerea despre aceasta carte!Nume:

Opinia:

Nota: Slaba Foarte buna