ACASA Reduceri maaaari PROMOTII DESPRE NOI
Cautare:  
 

LibrariaAtlas.ro » O tara se construieste zi de zi vol.III

O tara se construieste zi de zi vol.III

  Autori: Adrian Cioroianu

Editura: CURTEA VECHE

Pretul de lista:

Pretul nostru:

Economisesti:

45.00 Ron

36.00 Ron

9.00 Ron (20%)

Produs indisponibil

Descriere

O tara se construieste zi de zi. Cea mai frumoasa poveste. Vol. III , Adrian Cioroianu

Nu putem evada din istoria noastra. Nici macar dupa un secol. Pentru ca Istoria ne cuprinde si inca se scrie, atat prin marile evenimente sociale si politice care ne jaloneaza prezentul, cat si prin gesturile marunte ale fiecaruia dintre noi. Asa a fost si in urma cu o suta de ani, cand Primul Razboi Mondial si sfarsitul marilor imperii au creat contextul propice pentru infaptuirea Unirii. Insa cei de atunci nu au pus capul pe perna in Romania Mica pentru ca a doua zi sa se trezeasca in Romania Mare. Tara s-a construit prin mari eforturi politice si diplomatice, uneori abil si cu pragmatism sau profitand de auspiciile favorabile ale Istoriei, alteori cu sange. Cei care au facut-o merita sa ramana in memoria noastra mai mult decat ca niste nume de strazi, pentru ca oameni ca Ion I.C. Bratianu, Henri Mathias Berthelot sau Iuliu Maniu au fost figuri hotaratoare pentru timpul si lumea in care au trait.
Despre destinele lor fascinante, precum si despre ale altor ilustri (ne)cunoscuti carora le datoram cine suntem astazi aflati in acest al treilea volum dintr-o veritabila halima autohtona: o suta si una povesti adevarate despre devenirea noastra, prin care autorul ne convinge ca o tara, la fel ca Unirea, se construieste zi de zi.
Detalii tehnice

Coperta: Necartonata

Anul aparitiei: 2019

Nr. pagini: 304

ISBN: 978-606-44-0440-4

Opinii

Nu exista nici o opinie despre O tara se construieste zi de zi vol.III. Fii primul care isi spune parerea despre aceasta carte!Nume:

Opinia:

Nota: Slaba Foarte buna