Vindecarea rusinii

Vindecarea rusinii
-20%
Preț: 20,00 lei
25,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Cartea abordeaza legatura dintre social si familial si conturarea personalitatii umane din prisma rusinii si a mandriei. Pe masura ce psihoterapia devine atat o arta a vindecarii, cat si o metoda pentru cercetare psihosciala, interferentele dintre sistemul familial si subsistemele sale a facut ierarhia controlului mult mai evidenta.

Autoarele acestei carti par sa ne fi aruncat intr-o noua interfata. Ele prezinta relatia dintre structura noastra sociala si familie. Cu cat subsistemele societatii noastre devin mai urbanizate, presiunea vecinilor si a asteptarile comunitatii, asa cum sunt impuse de sistemul scolar, de sistemul bisericesc si de sistemul politic, au grabit un nou set de vectori ai puterii.

Aceasta carte este despre un dragon, un monstru mistic, numit rusine. Putini oameni din cultura nostra i-au scapat acestei creaturi, ale carei gheare ne pot inchide intr-i stare de inghetare si ne pot devora abilitatile de a verbaliza.

Chinezii spun ca dragonul poseda puterea metamorfozei si darul de a se face pe sine invizibil. Invizibilitatea rusinii este puternica: totusi, invizibilitatea din viata este ceea ce ne dorim sa cunoastem in intimitate.

Credem in metamorfoza dragonului numit rusine. Asa cum un bulgare de carbune ne da caldura si blandete cand se aprinde, asa poate o familie sa-si transforme dinamica din rusine in respect. Ambele au potentialul pentru schimbare; ambele au nevoie sa fie aprinse. Aceasta metamorfoza este ceea ne ne-a condus constant atentia. Pe masura ce familiile au avut curajul sa infrunte dragonul, ele si-au schimbat si relatiile.

Reflectand asupra recunoasterii noastre de timpuriu a rusinii ca dinamica familiala, ne vin in minte doua amintiri vii. O scena se concentreaza pe constientizarea noastra initiala cu privire la rusine, iar cealalta pe explorarea noastra in cautarea unei definitii. Am plasat atat rusinea, cat si vinovatia matura, pe un continuum intr-un model terapeutic ce descrie miscarea de la dinamica familiala constransa de rusine la o dinamica bazata pe respect. In aplicarea acestui model, am descoperit confruntarea cu rusinea ca reducand dependenta si ajutand la modelarea unei identitati, conducand la o reducere a comportamentelor dependente si obsesive. Libertatea personala si demnitatea sunt redobandite in acest proces.

Autor: Merle A. Fossum si Marilyn J Mason

Merle A. Fossum, ACSW, este co-fondatoare a Institutului de Terapie a Familiei din St Paul, Minnesota, unde este director de formare, si terapeut de peste 25 de ani. Marylin J. Mason este terapeut de familie la Institutul de Terapie a familiei si profesor clinic la Universitatea de Medicina din Minnesota.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0192 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.