Din umbra chiliilor in floare-Cid

Din umbra chiliilor in floare-Cid
-25%
Preț: 15,00 lei
20,00 lei (-25%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:

DESCRIERE

Printr-un trist concurs de imprejurari,legendele urbane si mitologia fabricata tind sa inlocuiasca in Muntii Buzaului vestigiile memoriei colective.Lucrarea Prof.Ilie Mandricel este o invitatie la cunoasterea legendelor autentice din zona si un antidot la uitare.

Rotunjită în timp ca pâinea de vatră, ”Din umbra chiliilor în floare” înmănunchiază legende culese de Prof. Ilie Mândricel într-o viață de om petrecută în arealul satelor de munte din nordul județului Buzău. Ele au fost întregite de autor cu variante identificate în cărți acoperite de colbul vremii și vechi documente de arhivă.
Cu o autenticitate și rigoare remarcabile, autorul reușește să acopere o zonă folclorică ale cărei mărturii sunt publicate grupat pentru prima dată.
Printr-un trist concurs de împrejurări, legendele urbane și mitologia fabricată tind să înlocuiască în Munții Buzăului vestigiile memoriei colective. Lucrarea Prof. Ilie Mândricel este o invitație la cunoașterea legendelor autentice din zonă și un antidot la uitare.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0911 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.