Enigma Otiliei-Cartex
19,20 lei
24,00 lei (-20%)

Enigma Otiliei-Cartex

Enigma Otiliei-Cartex
-20%
Preț: 19,20 lei
24,00 lei (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-104-238-1
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 331

DESCRIERE

Provocarile venite in ultimul timp din campul literar roma-nesc au modificat substantial lectura textelor scriitorilor moderni. In colectia „Literatura romana moderna“ sunt „arhivate“ contributiile unor participanti majori la schimbarea de discurs literar. Incercam astfel sa adresam o invitatie elevilor si profesorilor de a cauta sa inteleaga mizele si subtextul unei schimbari de paradigma literara.
Enigma Otiliei este un roman de „sangeroasa executie“ a familiei interbelice romanesti, intr-o perspectiva mult mai ampla, de natura universala. Lumea banului apare exagerand monstruos viciile umanitatii.
Daca pentru unii critici, „Enigma Otiliei devine o desavarsita comedie moliereasca tratata cu mijloacele narative ale realismului“ (Sami Damian), fiind considerat un roman balzacian, influentele sunt multiple: din Stendhal – cuplul Pascalopol si Otilia amintind de cuplul Madame de Renal si Julien Sorel –, din Flaubert – analiza sentimentului de iubire –, din Dickens – descrierea minutioasa a mediului de viata.
Lucian Pricop

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

16,00 lei
20,00 lei (-20%)
13,87 lei
17,34 lei (-20,01%)
Created in 0.0463 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.