Enigma Otiliei-Regis
16,00 lei
20,00 lei (-20%)

Enigma Otiliei-Regis

Enigma Otiliei-Regis
-20%
Preț: 16,00 lei
20,00 lei (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-88680-8-3
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 479
Format: 13x20 cm

DESCRIERE

Enigma Otiliei este, pe scurt, un roman puternic, impecabil construit, un roman auctorial cu un narator care stie tot si comenteaza cu mare volubilitate toate actele eroilor si toate situatiile prin care acestia trec. stie chiar ce se afla scris intr-un plic inainte ca adresantul sa-l deschida...
Naratorul calinescian este, apoi, informat in toate directiile, de la arhitectura la moda timpului, si speculatiile lui fac parte din substanta epica. G. Calinescu a innoit si din acest punct de vedere, structura si limbajul romanului romanesc, preluand si reformuland un model deja clasicizat.
EUGEN SIMION Flaubertian as putea spune si eu: "Otilia c-'est moi", e fondul meu de ingenuitate si copilarie.
G. Calinescu

Romanul d-lui G. Calinescu este unul din cele mai bune romane din ultima vreme. De o constructie sigura, cu o intuitie sociala si psihologica de solid realism, de un adevar sufletesc adanc si de nuante sufletesti revelatoare - Enigma Otiliei se claseaza printre operele de intaia mana ale epicii noastre urbane.
Pompiliu Constantinescu, 1938

Prin Enigma Otiliei, roman obiectiv, de tipologie, balzacian, G. Calinescu realizeaza romanul citadin cu cea mai bogata galerie de caractere din literatura romana... S-au recunoscut romancierului in afara de insusirea de a observa umanitatea sub latura morala si de a face clasificatie caracterologica, puterea de a zugravi in detaliu un mediu dupa metoda aceluiasi Balzac.
Al. Piru

Felix se inchise in biroul lui si scoase vechea fotografie pe care i-o daduse Otilia. Ce deosebire! Unde era Otilia de altadata? Nu numai Otilia era o enigma, ci si destinul insusi. Dinadins, intr-o duminica o lua pe strada Antim. Prefacerile nu schimbasera cu totul caracterul strazii. Casa lui mos Costache era leproasa, innegrita. Poarta era tinuta cu un lant, si curtea toata napadita de scaieti. Nu mai parea sa fie locuita. Cele patru ferestre din fata, de o inaltime absurda, inaltau rozetele lor gotice prafuite, iar marea usa gotica avea geamurile plesnite. Felix isi aduse aminte de seara cand venise cu valiza mos Costache apare la usa si vechile vorbe ii rasunara limpede la ureche: "Aici nu sta nimeni!"
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

19,20 lei
24,00 lei (-20%)
13,87 lei
17,34 lei (-20,01%)
Created in 0.0616 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.