Gramatica limbii germane-Nomina

Gramatica limbii germane-Nomina
-20%
Preț: 39,20 lei
49,00 lei (-20%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Categoria: Invata singur

DESCRIERE

Traducerea cartii Gramatica limbii germane a fost realizata de Roland Schenn.

Prefata - Gramatica limbii germane (Francois Muller)

Această gramatică vine ca o urmare firească a predecesoarei sale, destinată elevilor de gimnaziu si publicată iniţial în 1998 în colecţia Le Robert Nathan. Autorul isi propune să expună problematicile limbii germane în strănsă corelaţie cu logica lor internă, căutând să scoată în evidenţă legătura dintre analiza acestora şi cunoştinţele deja dobândite de către elevi sau studenţi. Cu alte cuvinte, procesul de învăţare şi de familiarizare cu gramatica limbii germane are ca punct de plecare gramatica limbii lor natale, dar si pe cea a limbii engleze. Capitolul consacrat sintaxei a fost redus la minimum. Considerăm că principiile de bază sunt suficiente pentru o înţelegere a logicii sistemului gramatical. Teoria nu ingreunează înţelegerea sau memorarea acestuia, ci dă o coerentă indispensabilă acestor procese: nu asimilăm în mod corect decăt ceea ce am înţeles mai întăi. Astfel, nu am folosit neologisme, ci ne-am străduit să folosim sensul de bază al cuvintelor. De exemplu, direct si indirect inseamnă: construit cu sau fără prepozitie.

Conform principiilor după care este editată această colecţie, prezenta gramatică are două părţi complementare. Prima conţine noţiuni gramaticale de bază. fiind constituită din trei subpărţi: grupul substantival, grupul verbal şi fraza. A doua parte este un dicţionar gramatical cu cei mai importanţi termeni. Consultarea simultană a celor două părţi ale lucrării este facilitată de către un index situat la sfarsitul volumului.

Un grupaj de exerciţii de o dificultate variabilă ii permit cititorului verificarea cunoştinţelor teoretice, prin punerea lor în practică. Datorită faptului că volumul cuprinde şi cheia exerciţiilor, procesul de învăţare este autonom, iar studentul îsi poate organiza procesul de învăţare în ritmul propriu.

Această carte a beneficiat de concursul a numeroşi colaboratori benevoli, cărora le mulţumesc. Mulţumiri speciale merg către H. Boursicault, pentru relectura minuţioasă a textului ln franceză', precum si către Uwe Bennert, pentru atenţia acordată textului în germană.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Invata singur

Created in 0.2230 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.