Gramatica limbii italiene contemporane-Linghea

Gramatica limbii italiene contemporane-Linghea
-20%
Preț: 22,32 lei
27,90 lei (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-93130-7-7
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 160
Format: 11,5x16 cm
Categoria: Diverse

DESCRIERE

CUPRINDE
-descrierea fenomenelor gramaticale actuale
-explicatii clare si scurte
-multe exemple practice
-note, exceptii, curiozitati
-referinte in text
-index detaliat

Aveti in fata o excelenta gramatica practica a limbii italiene contemporane, prezentata intr-un format atractiv. Scopul principal al acestei lucrari este de a oferi cititorilor o imagine cat mai clara a gramaticii limbii italiene contemporane, intr-un limbaj accesibil unui public cat mai larg.
Ne-am straduit sa explicam fenomenele gramaticale prin reguli simple, clare si prin exemple relevante. Ori de cate ori a fost necesar, am raportat situatia din limba italiana la cea din limba romana. Datorita modului in care a fost conceputa aceasta gramatica, orice persoana, chiar fara cunostinte lingvistice aprofundate, poate intelege fenomenele de limba si, mai ales, le poate folosi in situatii concrete de comunicare.
Nu am intentionat sa facem o descriere exhaustiva, cu caracter preponderent teoretic, a gramaticii limbii italiene, ci sa venim in ajutorul tuturor celor care vor sa-si insuseasca anumite cunostinte de gramatica fara a se pierde in explicatii teoretice si fara a fi nevoiti sa se familiarizeze in prealabil cu terminologia de specialitate.
In fiecare capitol este descrisa o anumita categorie gramaticala. Pe langa prezentarea succinta a caracteristicilor acesteia si a situatiilor tipice de utilizare, cititorul are la dispozitie si o serie de exemple practice, uzuale, precum si traducerea lor in limba romana. In acest fel, notiunile cele mai complicate vor putea fi insusite intr-i\un mod firesc, fara a fi necesara o memorare "pe dinafara" a unor reguli gramaticale aride.
Alaturi de explicarea diverselor fenomene gramaticale si de numeroasele exemplificari ale acestora, in paginile acestei gramatici se gasesc, de asemenea, si observatii privind anumite exceptii, elemente de limbaj colocvial etc., aspecte care sunt mult mai utile din punctul de vedere al insusirii limbii decat, de exemplu, un studiu privind evolutia istorica a unui fenomen sau altul.
In completarea acestor informatii vine si indexul alfabetic al fenomenelor descrise, care faciliteaza gasirea acestora si face ca folosirea acestui instrument lingvistic sa fie mult mai placuta si mai eficienta.
Lucrarea de fata se adreseaza tuturor celor interesati de studiul limbii italiene, de la incepatori la avansati, cu totii putand gasi in paginile ei informatii utile, dar si inedite cu privire la modul in care "functioneaza" aceasta limba romanica.
Suntem convinsi ca ghidul nostru gramatical va va fi de un real folos, indiferent daca acum faceti primii pasi in invatarea limbii italiene sau daca doriti sa va completati cunostintele dobandite anterior.
Autorii

Anul publicarii: 2013

Nr. pagini: 160

Dimensiuni: 11, 5x16 cm

ISBN: 978-606-93130-7-7

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Diverse - Cele mai vândute cărți

Created in 0.0259 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.