Jos gheara de pe tara mea!
36,00 lei
45,00 lei (-20%)

Jos gheara de pe tara mea!

Jos gheara de pe tara mea!
-20%
Preț: 36,00 lei
45,00 lei (-20%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Categoria: Politica

DESCRIERE

Jos gheara de pe tara mea!
-manifest pentru natiune-
2000-2016

''...o lucrare unică în istoria jurnalismului românesc. Nu atât prin cele aproape 600 de pagini (vor mai fi încă şi altele), cât mai ales prin mesajul articolelor publicate în ultimii 17 ani (2000 - 2016). În ele se îngemânează condeiul talentat al scriitorului, cu ascuţişul de brici nemilos, neiertător, curajos şi demascator al jurnalistului.
Iar mesajul acesta este cuprins în titlul cărţii: un strigăt-avertisment pe care autorul îl adresează celor care nu numai că nu ne-au iubit niciodată, ci ne-au urât, de când vânturile neprielnice ale unor vremuri pierdute în negurile istoriei i-au abandonat în mijlocul Europei. Odată cu ei s-a spulberat şi liniştea vechiului continent, dar mai ales a popoarelor care au avut neşansa de a trăi în vecinătatea lor. Fiindcă, după cum afirmă Milton G. Lehler, acestea i-au considerat pe unguri „ca pe un flagel trimis de Dumnezeu asupra lor”!
De acest flagel am avut şi avem din plin parte şi noi, românii. Pentru că din el s-a născut şi s-a întins, ca o pecingine, extremismul şi revizionsimul unguresc, care a condus, în cele din urmă, la o ideologie fascistă, prin care se decreta că „naţiunea ungară este cea mai splendidă realizare a rasei mongole, care nu cunoaşte decât victoria. În noi fierbe sângele lui Attlila, al lui Arpad şi al lui Gingishan”! Nu este deci întâmplător că dintr-o asemenea ideologie a izvorât acea gândire primitivă, concentrată în barbara „Mărturisire a leventului”, publicată în broşura din 1939, întitulată „Nincs Kegyelem” (Nu există iertare). Aceasta ne viza direct pe noi, lansând ideea „suprimării, fiecărui valah”, pentru a rămâne „o singură naţionalitate, cea maghiară, naţiunea, sângele meu (…) Nu va fi milă!”
Iată deci cui se adresază strigătul-avertisment din titlul volumului lui Adonis Cezar Mihalache. Şi nu neapărat pentru că ar mai exista şi acum pericolul ce ne-a pândit în urmă cu aproape un veac. Vremurile s-au schimbat. Nu mai poate fi pusă în aplicare „mărturisirea leventului” din 1939. Pot exista acum însă cu totul alte pericole ce ne pândesc. Ele sunt „paşnice”, nu mai presupun neapărat vărsare de sânge. Însă sunt cu mult mai periculoase. Fiindcă pefidia iredentismului şi extremismului maghiar a rămas aceeaşi. Ea manevrează însă cu alte metode, a celor pe care le-aş numi „troianiste”, sau, ca să le „botez” cu nişte termeni mai moderni, cele ale „coloanei a cincea”. În aceasta pot fi incluse absolut toate organizaţiile politice ale ungurilor şi „ungurilor-secui” din România (UDMR, Partidul Civic Maghiar, Consiliul Naţional Secuiesc, Partidul Maghiar din Transivania etc, etc), organizaţiile „civice şi culturale” (de ordinul sutelor!), organizaţiile para-militare (care îşi desfăşoară activitatea sub privirile nepăsătoare ale autorităţilor statului român).''

Ilie Şandru,
scriitor, publicist si istoric literar

RECENZII

Rating general
5 (1 recenzie)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
5
Desteaptate romane/Din somnul cel de moarte/In carr te-adancira/Barbarii (navalitorii hunici)de tirani

Titluri de același autor

Created in 0.0334 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.