MEMOMED 2022

MEMOMED 2022
Preț: 97,00 lei
Disponibilitate: stoc lichidat
ISBN: 2069-2447
Anul publicării: 2022
Pagini: 1280
Format: FIZIC 10,4 /19,3 cm

DESCRIERE

În domeniul farmaceutic şi medical este necesară actualizarea permanentă a cunoştinţelor privind medicamentele existente pe piaţa farmaceutică din România. Memoratorul de medicamente aduce într-un mod clar şi sistematizat aceste informaţii referitoare la substanţele active utilizate în terapie.

Creşterea speranţei  de viaţă în Europa, inclusiv în ţara noastră, a dus la creşterea numărului de pacienţi vârstnici cu comorbidităţi şi polimedicaţie. Presiunea exercitată asupra sistemelor de sănătate este din ce în ce mai mare. Astfel, veţi putea observa o tendinţă accelerată de generizare a medicamentelor prescrise în mod frecvent pe baza dovezilor clinice şi a recomandărilor ghidurilor de terapie. Toate produsele farmaceutice conţinând aceeaşi substanţă activă şi autorizate la noi în ţară sunt prezentate în memoratorul de medicamente, în conformitate cu clasificarea ATC, uşurând astfel activitatea practicienilor care lucrează în domeniul sănătăţii.

Multe dintre ghidurile clinice de tratament au fost modificate în ultimii ani şi subliniază progresele importante în sfera terapiei biologice care se adresează unor patologii incomplet acoperite din punct de vedere farmacoterapeutic: neoplasm, boli rare, patologii autoimune etc. În această ediţie a memoratorului de medicamente au fost incluse toate medicamentele nou autorizate pentru utilizarea lor în aceste situaţii.

În contextul pandemiei dată de virusul SARS-CoV-2, imunizarea împotriva COVID-19 a adus certitudinea că protejează faţă de contractarea infecţiei şi reduce severitatea bolii, în cazul în care se produce infecţia. De asemenea, scade riscul de spitalizare şi de deces,  scade riscul de a transmite mai departe boala, protejândui astfel pe cei din jur. Tot în acest context  au fost autorizate în regim de urgenţă medicamente antivirale sau anticorpi monoclonali utilizaţi pentru inhibarea replicării virale sau pentru  reducerea răspunsului inflamator generat de explozia de citokine şi toate aceste substanţe active se regăsesc în ediţia 28 a MEMOMED-ului.

Considerăm că prezentarea sistematizată a informaţiilor despre medicamente şi despre formele farmaceutice înregistrate la noi în ţară sunt de un real folos tuturor celor care stau în slujba sănătăţii omului.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Enciclopedii, ghiduri, atlase

Created in 0.0669 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.