Povestea celor trei mascarici-Silvius

DESCRIERE

Odata, nu chiar demult, cam vreo cincizeci de ani în urma, într-o oarecare tara, nu pe la noi, ca sa fim mai precisi, traiau trei mascarici. Nu se stie care erau numele lor adevarate, dar ei îsi ziceau Krums, Plums si Fidley.
Toata averea lor în cea mai mare parte consta din costume de circ si alte rechizite ce le foloseau pentru spectacol si ea încapea în caroseria unui vechi furgon pe care mascaricii îl iubeau ca pe un prieten, caci furgonul era pentru ei si casa, si masa, si mijloc de transport, si cabina pentru grim, si scena, mai pe scurt, era un membru egal al micii lor trupe.
Al cincilea si de fapt ultimul membru al colectivului de mascarici era un motan alb, mare si pufos, cu numele Bucefal, pe care Krums îl gasi ratacind la o margine de drum si îl lua cu ei: era un pisicut slab si mic ce mieuna jalnic.
In câtiva ani motanasul prapadit se prefacu într-un motan mare si frumos, cu un caracter foarte independent. Mascaricii se straduiau sa-l învete macar câteva trucuri,
însa Bucefal ignora toate încercarile lor refuzând sa se supuna oricarei dresari.
Unicul lucru cu care cadea el de acord era faptul ca-i permitea lui Krums sa-l îmbrace într-un costum de circ si în timpul spectacolului statea mândru pe acoperisul furgonului, privind cu indulgenta spectatorii.
De fapt, Bucefal se mai afirma înca într-un domeniu: considerând furgonul teritoriul lui propriu, nu permitea nimanui sa se apropie de el. Era de ajuns ca cineva sa se îndrepte spre camion, ca pe loc Bucefal îi sarea în întâmpinare miorlaind salbatic si zgâriind cu ghearele pamântul, încât curiosul prefera sa se retraga imediat. "Mai bun paznic ca Bucefal al nostru nu gasesti în lumea întreaga", ziceau cu mândrie Krums, Plums si Fidley.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Carti cu povesti ilustrate - Cele mai vândute cărți

7,13 lei
9,50 lei (-24,95%)
7,13 lei
9,50 lei (-24,95%)
7,60 lei
9,50 lei (-20%)
4,80 lei
6,00 lei (-20%)
40,80 lei
48,00 lei (-15%)
30,40 lei
38,00 lei (-20%)
38,25 lei
45,00 lei (-15%)
28,00 lei
35,00 lei (-20%)
Created in 0.0286 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.