Scrisori pentru viitor
19,20 lei
24,00 lei (-20%)

Scrisori pentru viitor

Scrisori pentru viitor
-20%
Preț: 19,20 lei
24,00 lei (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-0-06407-0
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 631
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Aceasta lucrare este o alternativa originala de prezentare a Istoriei Neamului Romanesc in REBUS.
Este o carte de cultura istorica si constituie o aparitie editoriala inedita pe plan national si mondial.
Cartea a fost creata in scopul de a ajuta pe romanii de pretutindeni, in primul rand pe cei din tara, din Basarabia, Italia, Spania, sa-si reaminteasca mai bine de istoria neamului lor si astfel sa poata actiona mai eficient intr-o lume a informaticii, a globalizarii, asigurandu-si mai temeinic daruirea... Titlul ei sugereaza ca fiecare "scrisoare" este o tema de istorie, iar rezolvarea lor va contribui la realizarea unui viitor mai bun. Cele aproape 500 de teme de istorie au fost intocmite in scop atractiv-distractiv, functie instructiv-educativa.
Din acestea, cca 200 probleme de istorie sunt realizate in forma unui joc tip puzzle - inventat de noi data istorica (3-4 cifre), descoperita numai printr-o rezolvare corecta, reprezinta un important subiect istoric. Grupate cronologic pe capitole, acestea ar oglindi, aproximativ, structura istoria Romaniei - in date.
Fiecare din cele 12 capitole ale cartii este prefatat de un compendiu, care include conceptia intocmirii lui; urmeaza apoi un numar variabil de de "scrisori", de teme.
Tematica lucrarii este de inspiratie istorica fara a neglija insa cunostinte din domenii colaterale sau complementare, iar noile tipuri de probe rebusiste, create de noi, cu efect pozitiv asupra culturii generale. Aproape la toate temele au fost prezentate ilustratii atragatoare, ceea ce contribuie efectiv la realizarea scopului propus: reamintirea Istoriei Neamului Romanesc si din... cronici in imagini. S-a realizat deci o imagistica relevanta din domeniile picturii, sculpturii, arhitecturii laice si religioase dar si al faunei si florei Romaniei sau chiar al statiunilor Leca, Grigorescu si ale altor renumiti pictori din tara si strainatate, unele infatisaza statui ale unor ilustre personalitati ale istoriei noastre, iar altele redau portretele marilor nostrii voievozi domni, inalti ierarhi, mari cronicari si carturari poeti si scriitori ilustri, mari oameni de stat generali. In paralel unele ilustratii prezinta: tezaure arheologice celebre, adevarate comori ale toreuticii orfevrierilor traci, pe deplin comparabile cu cele ale regilor greci (descoperite la Micene); frumoase piese din splendida ceramica romaneasca, diferite tipuri de case taranesti, ami ales din zona de munte; interiorul locuintei traditionale romanesti si elemente arhitectonice ale acestora;frumosul nostru port popular romanesc; minunata sculptura romaneasca in lemn precum si peisaje din frumusetile patriei pasari rare, pesti autohtoni si bogatia mai rar intalnita a mamiferelor salbatice specifice faunei codrilor seculari si muntilor din Romania.
Consideram ca lucrarea va ajuta si in acest fel la cunoasterea ori la reamintirea frumusetilor tarii, a celor cu caracter istoric indeosebi si va contribui la cresterea respectului fata de Romania, fata de vechea si interesanta ei istorie. De aceea va contribui la inbunatatirea imaginii Romanieei in exterior si la dinamizarea turismului international spre Romania.
Esenta ideilor de baza ale acestei lucrari, oglindita in fiecare tema, ilustreaza acele adevaruri fundamentale ale istoriei noaste privind vechimea, unitatea, stabilitatea si continuitatea de vietuire neantrerupta a stramosilor nostrii, percum si a poporului roman in acest spatiu carpato-danubiano-pontic.
Noi am apelat la prezentarea Istoriei Neamului Romanesc intr-o forma originala, atractiv-distractiva, specifica enigmaticii, deoarece tinerii mai ales, avand un mai puternic spirit al competitiei sunt mai predispusi spre sport, spre infruntare, urmarind, totodata, si realizarea unei functii instructiv-educative.
Cele prezentate mai sus si abordarea cronalogica a tematicii asigura intruparea acelui trecut de care orice roman poate fi mandru si pe care orice european si nu numai, trebuie sa-l cunoasca, sa-l inteleaga si sa-l aprecieze la valoare ape care i-o da realitatea, nu fictiunea...
Autorii
Fratii Panait si Virgil Birsanescu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0667 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.