Sculpturile megalitice din Romania

Preț: 34,65 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786069482223
Editura:
Anul publicării: 2020
Ediția: I
Pagini: 252
Format: 205x145x13mm
Categoria: Diverse

DESCRIERE

... in partea de nord-est a jud. Prahova, la hotarul cu jud. Buzau, se afla catunul Rotarea, care apartine de corn, Starchiojd. Catunul are o asezare pitoreasca, fiind inconjurat din toate partile de dealuri - ca intr-o caldare. Poate tocmai de aceea se si numeste "Rotarea".

 

Culmea de deal aliata spre N-E se numeste "Culmea Romei". Nimeni din sat nu poate spune de ce se numeste astfel. Aceasta culme lunga de vreo doi Km., se termina in partea ei sudica printr-o zona extrem de accidentata, stancoasa, cu stanci mari aruncate haotic unele peste altele. Acestea sunt "Pietrele Ratarii". Ele formeaza chiar hotarul cu jud. Buzau.

 

Printre aceste blocuri de piatra se afla unul care se deosebeste de celelalte. Este lung de cca. 6. 5 m., lat de cea. 2. 4 m., asezat cu o inclinatie fata de sol, spre vest, de aprox. 15° si orientat pe directia N-S.

Pe partea de dedesubt a blocului inclinat, toata suprafata este perfect neteda, trasa parca la rindea si aproape in intregime lucioasa, ca o oglinda.

Aceasta suprafata, lunga de 6. 2 m. si lata de 2 m. este acoperita in totalitate de un fel de semne ciudate, ce amintesc in mod paradoxal cu scrierea cuneiforma. Unele dintre aceste semne sunt lungi de numai 3 cm., altele ajung pana la 30 cm.

 

Locul este greu accesibil si in monotonia dealurilor din imprejurimi, stancile acestea par cei putin bizare. Circula aici multe legende, despre ciclopi si...

 
 

CUPRINS:

 

Cuvant inainte

Nota asupra editiei

Efemeride megalitice

Fototeca megalitica

Trimiteri hihliografice

Referentierea fotografiilor

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0293 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.