Stramosii Poporului Roman
13,60 lei
17,00 lei (-20%)

Stramosii Poporului Roman

Stramosii Poporului Roman
-20%
Preț: 13,60 lei
17,00 lei (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-0-15434-4
Anul publicării: 2013
Pagini: 198
Format: 17x24 cm
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Cartea aceasta este o lucrare de cultura istorica si, totodata, oalternativa originala de rezolvare a unor enigme din Istoria Stramosilor Poporului Roman.

A fost intocmita in scopul reamintirii de catre romanii de pretutindeni, mai ales a celor peste zece milioane care locuiesc in afara hotarelor tarii, a istoriei stramosilor lor, constituind astfel o punte de suflet permanenta intre ei si Tara. Ea se adreseaza, totodata, pasionatilor de istorie, elevilor si studentilor,sportivilor si militarilor, pensionarilo, precum precum si rebusistilor .

Lucrarea prezinta intr-o scurta introducere, cateva concluzii ce decurg din analiza anumitor factorii: locul geografic al teritoriului Romaniei, relieful, reteaua hidrografica si conditiile de clima : de asemenea, flora si fauna specifica; bogatia si frumusetea de neegalat a plaiurilor romanesti care au favorizat existenta vietii omului din vremuri stravechi. Sunt redate apoi, succesiv, cele patru capitole ale cartii.

Pentru intocmirea lucrarii au fost consultate si folosite surse istorice diferite - aproape o suta de titluri - mentionate in Bibliografie. Instrumentul de lucru nu a fost cercetarea stintifica ci rodul acesteia, folosind in deosebi materialele intocmite (expuse) de Muzeul National de Istorie, colectia numerelor revistei "Magazin Istoric", precum si cele realizate de Institutul Roman de Tracologie..

CAP. I - TRACII - Neamurile tracilor au fost prezentate in aceasta carte, pt.prima data, in mod distinct in timp si spatiu, separat de urmasii lor daco getii.

CAP. II - DACO-GETII, ramura de nord a tracilor care s-a individualizat prin secolul VIII-VII i.Hr. Ei constituiau o puternica entitate etnica, lingvistica, economica, de civilizatie .

CAP. III - ROMANII - Au aparut pe scena istoriei in sec. 7-6 i Hr. aproximativ in acceasi perioada de timp cand, in aria de locuire a tracilor, s-a individualizat ramura lor de nord (geto-dacii).

Cap IV - RAZBOAIELE PENTRU CUCERIREA DACIEI - Pana in anul 96 Roma cucerise aproape in intregime Peninsula Balcanica, Panonia, Noricum si ajunsese pe Dunare; Decebal, urcat pe tronul Daciei in anul 87, a respins incercarile imparatului Domitian de ai ocupa tara.

Pentru stabilirea adevarului istoric, stiinta istoriei se perfectioneaza continuu prin acumularea rodului activitatii de cercetare stintifica. De accea, si la intocmirea acestei lucrari ne-am straduit permanent sa depunem efortul cuvenit si toata consideratia pentru adevarul istoric.

AUTORUL.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0701 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.