Tentatia

PRP: 33,72 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 26,98 lei
Diferență: 6,74 lei
Disponibilitate: stoc lichidat
Editura:
Anul publicării: 2009

DESCRIERE

Un roman palpitant despre un scenarist de la Hollywood, pe care succesul dobândit peste noapte îl aruncă în prăpastia compromisurilor.
Ca toţi scenariştii de la Hollywood, David Armitage vrea să fie bogat şi celebru. Dar, timp de unsprezece ani, nu are parte decât de eşecuri. Însă brusc, dă lovitura – unul dintre scenariile sale este cumpărat de o televiziune, urmând să se facă un serial după el, serial care se va dovedi de mare succes. Viaţa lui se schimbă radical: orbit de faima pe care a dobândit-o peste noapte, îşi schimbă Volvo-ul de pe vremea lui Reagan cu un Porsche nou-nouţ, îşi părăseşte soţia şi copilul pentru o producătoare extrem de ambiţioasă, care însă îşi urmăreşte doar propriile interese. Destinul lui David ia o turnură ciudată când un miliardar, mare amator de filme, pe nume Philip Fleck îi propune o colaborare neobişnuită. Dependent de succes, David muşcă momeala şi se trezeşte că a făcut, de fapt, un pact cu diavolul, care îl aruncă pe neaşteptate în întunecata junglă hollywoodiană.
De acelaşi autor, la Editura Trei au apărut romanele Nu pleca..., O relaţie specială şi Jocurile destinului.

La fel ca în romanele anterioare, Jocurile destinului şi Identităţi furate, Kennedy se dovedeşte a fi un povestitor amuzant şi plin de viaţă. Poveştile sale de dragoste sunt mature – şi, de obicei, eşuează –, fiind alimentate de o sensibilitate emoţionantă, la fel ca în romanele lui John Irving. Protagoniştii din Tentaţia – de la magnaţi din lumea filmului la oncologi – trec în permanenţă prin crize şi au tot felul de dileme. Şi chiar dacă iţele intrigii ar putea părea neverosimile, surpriza deznodământului e cât se poate de autentică. Scott Fitzgerald a părăsit lumea filmului convins că «orice viaţă este un proces care duce, până la urmă, la distrugere». Kennedy se salvează prin acea replică hollywoodiană care ne place tuturor atât de mult: «Mâine e o altă zi». -- The Independent

Douglas Kennedy s-a născut în Manhattan în 1955, dar a călătorit enorm, locuind mai mulţi ani în Australia, apoi în Irlanda. După câteva piese radio pentru BBC şi o piesă de teatru, a publicat o carte de memorii de călătorie dedicată experienţelor sale în Egipt, intitulată Beyond the Pyramids. A urmat o perioadă jurnalistică în care a scris pentru publicaţii importante: The Sunday Times, The Sunday Telegraph, The New Statesman, precum şi pentru ediţiile britanice ale revistelor Esquire şi GQ. A debutat în proza de ficţiune cu romanul Dead Heart, în 1994.
Romanele sale – The Big Picture, The Job, Leaving the World, The Pursuit of Happiness, A Special Relationship, State of the Union, Temptation, Woman in the Fifth –, traduse în peste 22 de limbi, au înregistrat un succes uriaş de piaţă şi s-au bucurat deopotrivă de aprecierea masivă a criticii. În 2006, lui Douglas Kennedy i s-a decernat distincţia de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, iar în 2009 a primit Grand Prix du Figaro, acordat de cotidianul Le Figaro.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Beletristica universala

Created in 0.0301 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.