Transformari Arhitectura romaneasca in detalii

Transformari Arhitectura romaneasca in detalii
-20%
Preț: 184,80 lei
231,00 lei (-20%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Categoria: Arta

DESCRIERE

Cel de-al doilea volum al seriei Arhitectura românească în detalii. Transformări, are ca tematică intervenţiile pe construcţii existente. Proiectele selectate sunt exemple de construcţii a căror valoare arhitecturală, cel puţin la momentul demarării proiectului, a permis ca demersul arhitecţilor să nu fie limitat de constrângeri legate de păstrarea anumitor elemente valoroase de patrimoniu.

Volumul acoperă diverse tipologii de intervenţii, atât din punct de vedere al caracteristicilor construcţiei iniţiale, cât şi al modului în care a fost abordat proiectul. Exemplele prezentate variază de la reutilizarea şi adaptarea unor clădiri vechi, la intervenţia pe structuri contemporane abandonate înainte de finalizare. Problemele specifice intervenţiilor pe construcţii existente tratate în acest volum (adaptare formală şi funcţională, adaptarea structurii şi a instalaţiilor, asanare) sunt diferite de cazul unei construcţii noi dar şi de exigenţele legislative şi doctrinare specifice restaurării (cele câteva exemple de construcţii înscrise pe lista monumentelor istorice suferiseră transformări care au afectat valoarea arhitecturală).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0701 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.