ACASA Reduceri maaaari PROMOTII DESPRE NOI
Cautare:  
 

LibrariaAtlas.ro » Practice » Gastronomie si nutritie » Dictatura gastronomica 1501 feluri de mancare

Dictatura gastronomica 1501 feluri de mancare

  Autori: Constantin Bacalbasa

Editura: CARUSEL BOOKS

Pretul de lista:

Pretul nostru:

Economisesti:

65.00 Ron

52.00 Ron

13.00 Ron (20%)


Descriere

Dictatura gastronomica. 1501 feluri de mancari

Considerata de Pastorel Teodoreanu "un monument gastronomic", Dictatura Gastronomica. 1501 feluri de mancari este o spectaculoasa monografie culinara a Romaniei interbelice, care contine retete culese, incercate si redactate de Constantin Bacalbasa. Editia de fata pastreaza stilul incofundabil al autorului, imbogatind parfumul de epoca al cartii prin ilustratii menite sa va binedispuna si sa va introduca in atmosfera boema a Micului Paris interbelic. Actualitatea celor mai multe dintre retete este surprizatoare, iar stilul succint si direct in care sunt enuntate fac din aceasta carte un instrument ce n-ar trebui sa lipseasca din nicio bucatarie.
Amuzanta, utila, sarmanta si surprinzatoare la fiecare pagina. Prezenta editie a acestei carti va ofera ocazia de a explora gusturi romanesti autentice, asa cum au fost ele incercate de romanii inceputului de secol XX. Retetele culese si redactate de marele publicist interbelic Constantin Bacalbasa primesc in aceste pagini haine noi, sub forma unor ilustratii realizate de artisti contemporani, care va vor introduce in atmosfera plina de farmec a Romaniei interbelice si va, vor aduce, cu siguranta, un zambet pe buze. in speranta ca, am reusit sa implinim dorintele enuntate mai jos de autor, pofta buna!
Astfel, cum va aparea, cu ilustratii in text, cu indicatii privind toate alimentele, cu retete culinare si pentru oameni sanatosi, si pentru oameni bolnavi, si pentru cei supusi unui regim intermediar, cu pregatiri pentru mesele de lux si pentru mesele familiale, cartea aceasta, purtand titlul 1501 feluri de mancari, va fi unica in Romania, va fi superioara multor tratate culinare aparute in strainatate. Si aceasta fiindca va cuprinde - pe langa atatea retete ale bucatariilor franceza, germana, engleza, rusa , ungara etc. - si toate felurile de mancare ale bucatariei romane si greco-romane.
Este o carte foarte utila, cum n-a mai aparut alta in Romania, una completa, cum n-au aparut multe in tarile straine. - Constantin Bacalbasa
Detalii tehnice

Coperta: Cartonata

Anul aparitiei: 2018

Nr. pagini: 576

ISBN: 978-606-94574-0-5

Opinii

Nu exista nici o opinie despre Dictatura gastronomica 1501 feluri de mancare. Fii primul care isi spune parerea despre aceasta carte!Nume:

Opinia:

Nota: Slaba Foarte buna