ACASA Reduceri maaaari PROMOTII DESPRE NOI
Cautare:  
 

LibrariaAtlas.ro » Religie si Spiritualitate » Stiinta si religie » Din umbra chiliilor in floare-Cid

Din umbra chiliilor in floare-Cid

  Autori: Ilie Mandricel

Editura: C.I.D.

Pretul de lista:

Pretul nostru:

Economisesti:

20.00 Ron

16.00 Ron

4.00 Ron (20%)


Carti cumparate alaturi de Din umbra chiliilor in floare-Cid

Descriere

Printr-un trist concurs de imprejurari,legendele urbane si mitologia fabricata tind sa inlocuiasca in Muntii Buzaului vestigiile memoriei colective.Lucrarea Prof.Ilie Mandricel este o invitatie la cunoasterea legendelor autentice din zona si un antidot la uitare.

Rotunjită în timp ca pâinea de vatră, ”Din umbra chiliilor în floare” înmănunchiază legende culese de Prof. Ilie Mândricel într-o viață de om petrecută în arealul satelor de munte din nordul județului Buzău. Ele au fost întregite de autor cu variante identificate în cărți acoperite de colbul vremii și vechi documente de arhivă.
Cu o autenticitate și rigoare remarcabile, autorul reușește să acopere o zonă folclorică ale cărei mărturii sunt publicate grupat pentru prima dată.
Printr-un trist concurs de împrejurări, legendele urbane și mitologia fabricată tind să înlocuiască în Munții Buzăului vestigiile memoriei colective. Lucrarea Prof. Ilie Mândricel este o invitație la cunoașterea legendelor autentice din zonă și un antidot la uitare.

Opinii

Nu exista nici o opinie despre Din umbra chiliilor in floare-Cid. Fii primul care isi spune parerea despre aceasta carte!Nume:

Opinia:

Nota: Slaba Foarte buna